viktok.reismee.nl

Hoe zich te kleden in de Amerikaanse mode van de jaren 1940

1

Wees adaptief. Hier zijn een paar trends die direct werden beïnvloed door materiaalrantsoenering.

Remake wat oud is. Zowel heren als dames hergebruikt en verkoopt outfits uit de jaren dertig. Om tegemoet te komen aan de huidige trends, zouden vrouwen de klassieke drop-taille van het jaren '30 -silhouet verkorten om te rusten bij de meer modieuze, natuurlijke taille. Hemlines waren zelfs hoger dan voorheen! Bovendien, toen meer Amerikaanse mannen werden opgeroepen, maakten vrouwen thuis hun achtergebleven kleding opnieuw tot nauwsluitende broeken, blouses en jassen om meer gebruikelijk te zijn voor de actievere levens die ze moesten leiden.

Nut. Minder weefsel werd de juiste keuze. Er werden minder knopen, plooien en ritsen gebruikt. Dameshemalijnen werden opgetild om te besparen op stof, en hun kleding werd slank gehouden met weinig verfraaiing. Voor het eerst begonnen vrouwen broeken in de massa te dragen om de werkveiligheid te vergroten. Musici en gangsters droegen brede, uitgebreide zoot-pakken, maar de meeste Amerikaanse mannen konden 'overwinningspakken' kopen die geen gerolde mouwen op de broek aanboden, geen mouwknopen en geen opgestikte zakken, in aanvulling op kortere jassen en smallere broeken. Vesten of vesten werden verlaten ten gunste van jaspakken met dubbele rij knopen.

Draag effen kleuren. Bruine en groene kleurstoffen waren zwaar gerantsoeneerd voor gebruik in militaire uniformen. Als antwoord waren diep kastanjebruine, grijze of ongeverfde witte of beige stoffen beschikbaar voor populair gebruik. Heldere neon kleuren werden niet gezien in kleding omdat chemische kleurstoffen niet werden gebruikt.

Geef onnodige onderkleding op. Gordels werden schaars gemaakt door rantsoenering tijdens de oorlog. Als reactie hierop waren de meeste damesrokken en -broeken voorzien van elastische taillebanden die geen bevestigingsmiddelen nodig hadden en in verschillende maten konden passen. Ondershirts waren tijdens de druk van de Grote Depressie uit de mode gevallen voor mannen en nadat Clark Gable zonder één was afgebeeld in de film It Happened One Night uit 1934.

Wees creatief. Misschien was het meest iconische item dat tijdens de oorlog moest worden gerantsoeneerd kousen voor vrouwen. Nadat zowel zijde als nylon schaars was geworden, schilderden vrouwen hun benen een iets donkerdere tint en gebruikten ze zwarte vloeibare eyeliner om de gebruikelijke naad langs de achterkant van het been te tekenen, zodat ze van veraf kousen dragen.

Cocktailjurken Van VEAUL

2


Speel het oorlogssilhouet. Omdat de rokken en jurken van vrouwen korter werden om te besparen op stof, kwamen de benen naar voren als het meest prominente en meest wenselijke kenmerk van de figuur uit de vroege jaren 1940. Bovendien, omdat heren- en dameskleding zich aanpaste aan slanke sneden door het hele lichaam, werden schouderkussentjes populair voor beide geslachten als een manier om interesse aan het silhouet toe te voegen.

3

Draag geschikte oorlogsschoenen. Omdat rubber schaars was, kregen houten pumps en sleehakken populariteit bij Amerikaanse vrouwen. Om te besparen op leren schoenen werden peep-tenen en T-riemen modieus. Platte, utilitaire schoenen waren ook een praktische dagelijkse keuze voor vrouwen die in fabrieken werkten.

4

Kleed je voor luxe. Toen Amerika na 1945 de naoorlogse welvaart oploste, werden de modes opnieuw uitgebreid en toegeeflijker. Hier zijn een paar voorbeelden van deze trend.

Volg de "nieuwe look". Christian "New Look" -silhouet van Christian Dior, geïntroduceerd in 1947, was een direct antwoord op het soberheidsbeeld in oorlogstijd. Het bestond uit een op maat gemaakt, geplooid jasje met een geknepen taille en een peplum (een kleine rok met nadruk op een smalle taille en brede heupen) die uitwaaierde tot een middenkuitlengte, volledige rok die uit verschillende vouwen bestond. In plaats van de langbenige look in oorlogstijd, benadrukte de nieuwe look de buste en de heupen in een zandloperfiguur. De outfit werd meestal voltooid met een hoed, juwelen, handschoenen en een handtas of portemonnee, en deze kwam in verschillende kleuren.

5

Draag cocktailkleding. Cocktailkleding, gefactureerd als meer elegant dan dagkleding, maar een stap terug ten opzichte van formele kleding, werd populair in de late jaren 1940 voor informele of vroege diners. Voor vrouwen betekende dit het dragen van jurken in weelderige stoffen met een middenlange of knielengte zoom en elementen zoals een laag uitgesneden lijfje, een korte bolero-jas of een schuimige rok versterkt met tule of chiffon. Bovendien werden hoge hakken hoger en waren wiggen minder populair.

Op zoek naar meer Gelegenheids Jurken kun je naar veaul online store gaan.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!